UPrayse! op de Conferentie Missionaire Parochie

Cissy Suijkerbuijk

Cissy Suijkerbuijk

Auteur

Op 24 en 25 maart organiseerde het bisdom van Breda een conferentie over de ‘De Missionaire Parochie’ waar zo’n duizend mensen aan deelnamen. Vanuit UPrayse! mochten we meewerken aan de verzorging van de muziek met een ‘gelegenheidsband’ bestaande uit zangers en muzikanten die op verschillende locaties en organisaties bezig zijn met muziek en liturgie (o.a. LifeTeen, KISI, KCV, Emmanuel, Bisdom) . Met sommigen van hen hadden we al een langere ‘muzikale relatie,’ en anderen leerden we in dit proces kennen als bevlogen, toegewijde en talentvolle mensen met wie we een passie delen: De Blijde boodschap verkondigen door middel van muziek en gebed. 

 

Het was voor ieder van ons een avontuur: we moesten allemaal uit onze comfortzone om nieuwe liederen te leren, of ons een nieuwe manier van bidden en muziek maken eigen te maken. Maar daarbij konden we putten uit de verschillende achtergronden, ervaringen en talenten die ieder inbracht en die een grote rijkdom zijn voor de kerk.

Een ander mooi (en sterk!) aspect van deze gelegenheidsband was ook dat we er stonden met verschillende generaties, jong en minder jong, die samen Gods lof zongen in eenheid en harmonie.

Het was voor veel deelnemers ‘even wennen’ om met deze nieuwe liederen en muziek God te loven en te prijzen, maar vele harten werden geraakt en velen mochten God ontmoeten. Dat smaakt naar meer!       Wij bij UPrayse! hebben een open oor en open hart om luisterend en biddend op zoek te gaan naar wegen om, in alle eenvoud, samen muziek te maken tot eer van God; rondom het kampvuur, in onze huiskamers, en natuurlijk bij gebedsbijeenkomsten en vieringen in de kerk.                                                                                    We hopen hierbij vele ‘artistieke en muzikale vrienden’ te ontmoeten met wie we een stukje mogen meewandelen om onze ervaringen te delen, om van hen te leren en samen nieuwe dingen te beleven en te ervaren!