WORKSHOPS

Wil je vernieuwing in je koor, het combo of de band bij jou in de kerk? Dan kan UPrayse! je helpen. Bijvoorbeeld d.m.v. workshops (theorie en praktijk). Laat je helpen en inspireren door mensen met meer dan 30 jaar ervaring. UPrayse! biedt workshops: 

1) van één avond 

of:

2) van drie avonden


Bekijk hieronder onze huidige workshops. Of neem contact op via: info@uprayse.nl

UPrayse!/Alpha cursus
‘Muziek in de Missionaire Parochie’

Wil je vernieuwing in jouw koor, combo of band in je parochie? In drie avonden en een weekend gaan we in op zowel de structuur van de liturgie, jouw rol als muzikant in de liturgie en hoe je muziek gebruikt om te bouwen aan de relatie tussen God en mensen.

 

 

Avond 1 – de muzikale gebedsleider
Deze avond gaan we aan de slag met de basis: waarom zing je of speel je eigenlijk muziek in de kerk? En wat is muzikaal leiderschap? We denken na over de rol van de priester, diaken en muzikanten/zangers als (muzikale) gebedsleiders. Tot slot gaan we aan de slag met ‘missionaire’ muziek.

 

Avond 2 – de muzikale structuur van de liturgie
De tweede avond vindt plaats op 8 november. Hier staat de liturgie centraal! We kijken naar de grondstructuur van de liturgie (in het bijzonder de eucharistie), de rol van muziek en zang. Tot slot denken we na over onze eigen rol als muzikant/zanger in de liturgie.

 

Avond 3 – muziek in de missionaire parochie
De laatste avond vindt plaats op 29 november. Deze avond denken we na over hoe je ‘missionaire’ muzikale keuzes maakt en hoe je dit als team kunt doen. Tot slot kijken we naar wat we dan concreet gaan zingen.

 

Weekend

Hou in je agenda alvast het weekend van 21 en 22 januari 2023 vrij voor een bijzonder weekend waarin je de ‘theorie’ van de drie avonden in de praktijk mag gaan beleven in momenten van ontmoeting, gebed, muziek en zang. 

 

Voor informatie, locatie en aanmelding, zie: 

Regio midden; https://alphanederland.org/agenda/de-drie-hs-hymn-regio-midden/

Regio zuid: https://alphanederland.org/agenda/de-drie-hs-hymn-regio-zuid/

Symposium over schoonheid, Zoetermeer

Op zaterdag 8 oktober vindt in Zoetermeer het symposium ‘De Ontdekking, schoonheid zal de wereld redden’ plaats. UPrayse! zal daar ook aanwezig voor de workshop ‘Ontmoeting van de schoonheid in de liturgie’ en de muzikale ondersteuning van de vespers. Van harte welkom!